Dr. Vita Blaua

Kam varētu noderēt mana palīdzība, var droši zvanīt pa telefonu 26386683 – Dr. Vita Blaua. AURIKULĀRĀ DIAGNOSTIKA UN TERAPIJA

… pagaidām Latvijā ir vēl maz sastopama alternatīvās medicīnas joma, bet pasaulē, pēc Pasaules Veselības Organizācijas sniegtās informācijas,to pielieto 130 valstīs. Aurikulārā medicīna ietver sevī diagnostikas metodiku un ārstniecības manipulācijas. Tā ir neinvazīva metode, jo,veicot diagnostiku un terapiju, netiek traumēta pacienta
āda. Aurikulodiagnostikas un aurikuloterapijas pamatā ir iedarbība uz organisma bioloģiski aktīvajiem punktiem ārējā ausī. Metode balstās uz faktu, ka viss cilvēka organisms projicējas ārējā ausī. Katram orgānam un sistēmai ir sava lokalizācijas vieta. Un ar īpašu aparātu, izmeklējot ausi, pēc šiem punktiem ir iespējams diagnosticēt, kurās ķermeņa daļās vai orgānos ir kāda problēma. Tas iespējams arī slimības agrīnajās stadijās, kad ar citām metodēm vēl neko nevar konstatēt.
Aurikulodiagnostika dod iespēju iegūt informāciju par cilvēka orgānu un sistēmu veselības stāvokli.
Aurikuloterapiju veic, izmantojot elektropunktūras iedarbību uz šiem bioloģiski aktīvajiem punktiem. To dara, ievietojot ausīs īpašus ieliktnīšus, un aparāts automātiski atrod tos punktus uz kuriem tieši tajā brīdī nepieciešams iedarboties pirmāmkārtām. Šajā laikā notiek orgānu un sistēmu projekcijas punktu stimulācija, tiek novērsti enerģētiskie bloki un atjaunota dzīvības enerģijas cirkulācija organismā. Šādi iespējams normalizēt organisma fizioloģiskās funkcijas. Piemēram, tā tiek uzlabota miega kvalitāte, ārstēts bezmiegs, normalizēts asinsspiediens. Tā var novērst pārlieku emocionālo sasprindzinājumu(stresu) vai tonizēt organismu,j a tas ir enerģētiskā izsīkuma stāvoklī. U.t.t. Ar aurikuloterapiju iespējams panākt harmonizējošu, stabilizējošu efektu, kas rezultātā iedarbojas ārstējoši. Sajūta terapijas laikā ir, it kā durstītu sīkas adatiņas. Bez tam ir arī iespēja palīdzēt pie akūtiem stāvokļiem. Slimības sākuma stadijā, iedarbojoties ar aparātu īpašā režīmā, var panākt, ka saslimšana beidzas, tā īsti nemaz nesākusies vai arī norit vieglāk un beidzas ātrāk. Ar aparātu iespējams veikt ne vien aurikuloterapiju, bet arī lokālu iedarbību uz sāpošo muguru, sprandas zonu, rokām, kājām, locītavām. Kombinējot specifiskās terapijas iespējas (pēdiņas, plāksnītes un apaļos elektrodus) ar aurikuloterapiju, ir iespējams panākt labus rezultātus ārstējot kā iekšķīgās un neiroloģiskās slimības, tā kustību-balsta aparāta saslimšanas.
AURIKULODIAGNOSTIKA – pacienta organisma orgānu veselības izvērtējums, iedarbojoties uz ārējās auss virsmās esošajiem bioloģiski aktīvajiem punktiem un šo punktu biofizikālo izmaiņu analīze. Ar šīs diagnostikas palīdzību speciālists vienas vizītes laikā 5-10 minūtēs pēc ārējās auss bioloģiski aktīvo punktu biofizikālo parametru izmaiņām ārējās auss virsmās var novērtēt organisma vispārējo veselību, kā arī izvērtēt atsevišķu ķermeņa orgānu un sistēmu veselību. Aurikulodiagnostika ļauj savlaicīgi veikt daudzu slimību diagnostiku un izstrādāt individualizētu pacienta tālākas izmeklēšanas, ārstēšanas un novērošanas plānu. Diagnostikas metode ir informatīva, pacienta organismam draudzīga, nesāpīga, neinvazīva,nav novērotas blaknes, neprasa pacienta speciālu sagatavošanu. Ar aurikulodiagnostiku var noteikt sekojošu orgānu un sistēmu veselības problēmas:
1. Gremošanas orgānu sistēma,
2. Elpošanas orgānu sistēma,
3. Urīnizvadorgāni,
4. Reproduktīvā sistēma,
5. Sirds-asinsvadu sistēma,
6. Centrālā un perifērā nervu sistēma,
7. Endokrīnā sistēma,
8. Kaulu un muskuļu sistēma,
9. Audzēju (labdabīgu un ļaundabīgu) augšanas specifisko zonu analīze!
Zinātniskajos pētījumos ir pierādīts, ka aurikulārā diagnostika ir pielietojama kā savlaicīga labdabīgo un ļaundabīgo audzēju atklāšanas metode. Zinātnieki ir pierādījuši, ka, jo mazāks ir audzējs, jo šī diagnostikas metode dod precīzāku atbildi > kā 90%! gadījumu. Tā ir lieliska audzēju profilakses sistēma.
AURIKULOTERAPIJA – ir zinātniski pamatota, klīniski aprobēta. Tās laikā speciālists iedarbojas uz ārējās auss virsmās esošajiem bioloģiski aktīvajiem punktiem, kas ir cieši saistīti ar iekšējiem orgāniem, un iegūst konkrētā slimā orgāna un/vai visa organisma atbildes reakciju. Šo iedarbību rezultātā tiek novērsti konkrētā orgāna funkcionālie traucējumi, panākta orgāna funkcijas atjaunošanās vai komplikāciju mazināšanās, organisma veselības uzlabošanās kopumā.
Ar aurikulārās terapijas palīdzību var ārstēt sekojošas slimības:
1. Skeleta-muskuļu slimības:
Sāpes mugurkaulā: kakla, krūšu, jostas, krustu zonās, to izraisītos funkcijas ierobežojumus,
Muskuļu sasprindzinājumu, muskuļu iekaisumu(ar/bez sāpju sindromu), Sāpes gūžās, (akūtu / hronisku) sēžas nerva(n.ischiadicus) iekaisumu,
Sāpes un funkciju traucējumus ekstremitāšu locītavās, karpālā kanāla sindromu,
Kakla daļas osteohondrozi,
Radikulītu,
Osteoporozes, artrīta (daļēji arī artrozes) radītās sāpes,
Posttraumatiskus funkcionālos traucējumus un sāpes.
2. Sirds un asinsrites slimības:sirds ritma traucējumus, sirds išēmisko slimību, arteriālo hipertenziju, hipotoniju, varikozi, “nogurušas”, „salstošas” kājas un rokas.
3. Neiroloģiskās slimības: uztveršanas spēju pazemināšanos, starpribu
neiralģiju, neirītus ar sāpju sindromu, dažādas izcelsmes neiralģijas, galvas sāpes, migrēnu, izkaisīto sklerozi, jušanas traucējumus.
4. Sieviešu dzimumsistēmas slimības: neregulāras, sāpīgas menstruācijas, menstruālā cikla traucējumus, pirms menstruāciju sindroma visas izpausmes, menopauzes simptomus, klimaktērisko sindromu.
5. Vīriešu dzimumsistēmas slimības: impotenci, erektilās funkcijas pazeminājumu, priekšlaicīgu ejakulāciju, dzimumspēju samazinājumu, andropauzes simptomus, priekšdziedzera palielinājumu.
6. Endokrīnās sistēmas slimības: cukura diabēta komplikācijas, metabolo sindromu, tireoidītu, pazeminātu vairogdziedzera funkciju. Regulē vielmaiņu.
7. Gremošanas orgānu slimības: akūtu, hronisku gastrītu, duodenītu, erozijas, kuņģa un 12. p. zarnas čūlas slimību, žults ceļu diskinēziju, žults akmeņu slimību, kolikas, holecistītu, ulcerozu kolītu, aknu funkcionālos traucējumus, aizkuņģa dziedzera iekaisumu.
8. Uropoētiskās sistēmas slimības: cistītu, enurēzi (urīna nesaturēšanu), nierakmeņu slimību, hronisku pielonefrītu, nefrītu.
9. Elpošanas orgānu slimības: traheītu, bronhītu, bronhiālo astmu, pneimoniju.
10. Psihosomatikās slimības: Neirastēniju, neirozi
Stresu, bezmiegu, trauksmi,
Asinsspiediena nestabilitāti,
Emocionālo labilitāti.
11. Citas: Hronisku nogurumu,”izdegšanas”sindromu, pazeminātas darbaspējas,
Jebkuras izcelsmes sāpju likvidēšana,
Audu trofikas traucējumus, sasitumus.
12. SPA procedūras: var veikt grumbu izlīdzināšanu, mioliftingu.
AURIKULĀRĀS MEDICĪNAS PRIEKŠROCĪBAS
Diagnostika:
1. Informatīva.
2. Agrīna. Šīs īpašības dēļ aurikulāro diagnostiku var izmantot kā agrīnu sijājošu diagnostikas metodi pacientiem bez sūdzībām.
3. Nesāpīga – pacientiem nerada stresa reakcijas.
4. Neinvazīva metode(netiek traumēta āda, nav inficēšanās riska).
5. Pacienta veselībai draudzīga – neatstāj nekādas iedarbības sekas organismā, nav ierobežojumu lietošanas biežuma ziņā.
6. Nav novērotas blaknes.
7. Citām izmeklēšanas metodēm netraucējoša – pēc aurikulodiagnostikas veikšanas momentā var izmantot citas izmeklēšanas metodes.
8. Kombinējama – var kombinēt pilnīgi ar visām tiešajām un netiešajām izmeklēšanas metodēm.
Terapija:
1. Efektīga – efektivitāte svārstās 85 – 90% robežās.
2. Daudzfunkcionāla – var ārstēt ap 200 dažādas etioloģijas slimības, it īpaši labi mazina sāpes.
3. Kontrindicēta atsevišķos gadījumos (grūtniecība, smagi recēšanas
traucējumi, dekompensēts cukura diabēts, tikko ārstēti ļaundabīgie audzēji, kardiostimulatora klātbūtne, dekompensēta smaga hipertonija – uzmanīgi! Dažādu implantu klātbūtnes gadījumos, smaga alkohola intoksikācija, narkotisko vielu apreibums, atsevišķu stipras iedarbības medikamentu lietošana).
4. Ierobežojumi – kurlmēms pacients – tikai sarunāties apmācīta pavadoņa klātbūtnē, mazi bērni – atkarībā no viņu kontaktēšanās spējām.
5. Blaknes novērotas maz – tās novēro tikai 0,2% gadījumu!
6. Citām terapijas metodēm draudzīga-pielietošana iespējama paralēli jebkurai ārstēšanas metodei, uzlabo un pastiprina citu ārstniecības metožu efektu.
7. Katram pacientam tiek ieteikts individuālais terapijas plāns.
Kontaktinformācija: T. 26386683
dr.Vita Blaua